Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts

Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts

Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts

Anton V Hemert wat heb je het super goed gedaan vandaag. Na een halve finale, waarin je zeker in het begin meer verdiend had een mooie 3de plaats bij de rolstoelers in dit sterke veld. Je bent een topper. Ook nog een mooie 5de plaats voor Jan Jansen en Arie Vdrassel

Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts

Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts

Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts
Terug kijken:

Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts

Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts1

Vandaag was de dag waarop er weer een stukje darts historie werd geschreven. In Oostende stond het allereerste WK paradarts op het programma. Nederland was hier natuurlijk vertegenwoordigd met een ijzer sterk team. Namens Nederland kwamen vandaag: Arie van der Rassel, Michelovic van Velzen, Kees van Wielink en Anton van Hemert in actie, onder de bezielende leiding van bondscoach Marijke Zomer, teammanager Patrick Stolk en bestuurslid paradarts Tonny Haverkamp.

Na een enthousiaste teambespreking vroeg in de ochtend, met het motto één team één missie, stond om 9.30 de openingsceremonie op het programma en stonden onze mannen te popelen om de pijlen richting het bord te gooien. Ondanks het vroege tijdstip was Nederland van meet af aan messcherp en werd er met vertrouwen uitgekeken naar de eerste wedstrijden. Nederland was geloot in de loodzware poule B, samen met Zuid-Afrika en het ijzersterke Engeland A. Zuid-Afrika was niet te onderschatten en stond aan de oché met 4 geweldige talenten en Engeland werd vertegenwoordigd door 4 ijzersterke spelers met ruime ervaring.

Nederland vs Zuid-Afrika
Nederland begon scherp aan de wedstrijd, maar dat kon ook zeker gezegd worden van Zuid-Afrika. In een oogwenk stonden de Zuid-Afrikanen met 0-2 voor. Nederland was wakker en vocht zich terug. Eindstand 9-2.

Engeland vs Nederland
In de tweede wedstrijd trad Nederland aan tegen Engeland A. De oranje leeuwen trokken de goede lijn uit de vorige wedstrijd door. Echter was het Engeland die iets scherper was op de dubbels. Nederland moest de overwinning hierdoor laten aan de Engelsen: 9-3. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, was het in deze wedstrijd elke leg zeer spannend.

Met een mooie overwinning op Zuid-Afrika en het verlies van Engeland plaatste Nederland zich met een positief legsaldo als 2e voor de kwartfinales. Hierdoor wisten we wel dat we het op moesten nemen tegen groepwinnaar team Rest of the World. Dit team werd vertegenwoordigd door 2 Amerikanen, een Nieuw-Zeelander en een ijzersterke speler van de Ilse of Man.

Nederland vs The rest of the World  (kwartfinale)
Onze mannen begonnen nu voor het eerst gespannen aan de wedstrijd. Maar het vertrouwen en de vechtlust was er zeker. De eerste twee legs werden, netjes verdeeld tussen beide teams. Hierna plaatste Nederland de beslissende break en nam het een 3 -1 voorsprong. Ondanks dat beide teams niets voor elkaar onderdeden, gaf Nederland deze voorsprong nooit meer weg. Alle 16 legs waren nodig, maar nadat Nederland de voorsprong genomen had, werden alle legs eerlijk verdeeld: 9-7 voor Nederland. Ook in deze wedstrijd wisten al onze mannen punten te pakken voor het team. Wat een teamprestatie!

Wales vs Nederland (halve Finale)
Na een ware thriller in de kwartfinale hadden we 5 minuten om ons voor te bereiden op de halve finale. Terwijl bij onze mannen de tank met energie langzaam leeg was gelopen, was team Wales ijzersterk. Het spel van Wales was steady en van zeer hoog niveau, daarnaast hadden ze nog genoeg energie over na hun ruime overwinning in de kwartfinale. Onze mannen vochten voor wat ze waard waren en gaven nooit op, maar helaas moesten ze hun meerdere erkennen in Wales: 9-1. Een terechte en mooie overwinning van team Wales.

Echter stond Nederland na deze geweldige dag darts niet met lege handen. Op het allereerste WK paradarts ooit, werd een prachtige 3e plaats behaald. Waarbij al onze mannen, in de gewonnen wedstrijden allemaal punten hebben binnengehaald voor het team. Zoals we de dag begonnen; één team, één missie, werd de dag afgesloten, wat een teamprestatie!

Nederland 3e op WDDA Winmau World Cup Darts1

De andere halve finale werd gespeeld tussen Engeland en België, waarbij de Engelsen zich plaatsten voor de finale. In de spannende eindstrijd was Engeland vervolgens met 9-7 te sterk voor Wales. Snowy Dyson beslist de partij en de eerst titel gaat naar team Engeland. Finale terug kijken? Klik hier.

De Nederlandse Darts Bond feliciteert het Nederlands team met deze geweldige prestatie!

Bron: https://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/3470-wdda-winmau-world-cup-darts