Support if you love darts Arie vd Rassel met top darter van Gerwen!

Support if you love darts

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap dicht bij huis mogelijk te maken. Help jij mee?

Michael van Gerwen

(Boxtel, 25 april 1989) is een Nederlands professioneel darter. Hij won op 1 januari 2014 als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship, nadat hij daar een jaar eerder al de finale van haalde. Het winnen van deze wedstrijd zorgde er tevens voor dat hij voor de eerste keer de nummer één werd op de wereldranglijst. Hij is thans drievoudig wereldkampioen. Gekeken naar gewonnen major-toernooien (35 in totaal) of carrièreverdiensten is Van Gerwen na Phil Taylor de succesvolste speler in de geschiedenis.

BDO-periode

Van Gerwen begon op z’n dertiende met darten in een café met vrienden.[3] In 2006 nam hij deel aan de Topic International Darts League, die in Nijmegen gehouden werd. In de eerste ronde werd hij tweede in een poule met Tony Eccles, Colin Lloyd en Martin Atkins. In de tweede wedstrijdronde tegen de ervaren Martin Adams won Van Gerwen als jongste speler van het toernooi (Van Gerwen was net 17 jaar geworden) met een pijlgemiddelde van 36 tegen 35,6 van Adams, waarbij geen enkele leg met meer dan 15 pijlen werd uitgegooid. Ook gooide hij een 125-finish uit door dubbele bull, enkele bull en weer dubbele bull te gooien en was hij dicht bij een 9-darter. Voormalig wereldkampioen Andy Fordham, Darryl Fitton, mastercaller Martin Fitzmaurice en vele andere dartsliefhebbers bestempelden de wedstrijd, die door Van Gerwen met een 164-finish werd uitgegooid, als de beste wedstrijd die ze ooit hadden gezien.

Mighty Mike won nog geen maand later de Open Wales door in de finale Gary Anderson te verslaan.